|
|
Diploma Ücreti ve Çıkış Belgesi Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kalimera ![]() Forum Acemisi ![]() ![]() K.Tarihi: 19/Temmuz/2010 Bölüm: Sosyal Bilimler Öğretmenliği Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 98 Tesekkür: 4 Rep: 9 ![]() ![]() |
![]() Gönderim Zamanı: 17/Ağustos/2010 Saat 18:06 |
Diploma ücreti 100 TL istiyorlar. Diploma siz de kalsın çıkış belgemi verin diyorum yine banka dekontu olmadan vermeyeceklerini söylüyorlar öğrenci işlerinden. Yaptığım araştırmada kayıt ücreti ile ilgili gerekçeli karar buldum; özet olarak: Aydın 1. İdare Mahkemesi ve Antalya 1. İdare Mahkemesi benzer gerekçelerle davacı olan öğrencileri haklı buldu. Gerekçeli kararlarda Anayasanın 2. maddesindeki “sosyal bir hukuk devleti” olma hükmüne, 42. maddesindeki “, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağı, öğrenim hakkının kapsamının kanunla tespit edileceği ve düzenleneceği” hükmüne gönderme yapılırken, esas olarak 73. maddeye dayanılarak idarenin vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler getiremeyeceği, mali yükümlülüklerin kanunla getirilebileceği belirtildi. Kararda, ayrıca 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 15. maddesinde üniversite yönetim kurulunun gelir kaynakları arasında sayılan harçlar ve ücretlerin ise “öğrenim ücreti” ve “katkı payı” adı altında öğrencilerden alınan eğitim ücreti olduğu belirtildi. Şimdi bu mahkeme kararına bakılırsa diploma ücreti de kayıt ücreti de isteme hakları yok. Benzer durumda olup da diploma ücreti vermeyen oldu mu? Bu hafta içi gerekçeli kararı bulup dilekçe ile resmen başvuracağım; mezun statüsünde olduğumun belge ile tescilini talep edeceğim. Yukarıdaki ilgili maddeleri de ekleyeceğim. Bir önerisi olan var mı? |
|
rkybyrkl ![]() Moderatör ![]() ![]() K.Tarihi: 13/Ağustos/2009 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 1289 Tesekkür: 114 Rep: 247 ![]() ![]() |
![]() |
bence en doğru olanı yapmış olursun,kendi diploman için okula para vermek de nasıl bi iştir..çok saçma bi uygulama olmuş ve belli ki amaç öğrenciden ne aldık aldık zihniyetine hizmet!
|
|
;)
|
|
Kalimera ![]() Forum Acemisi ![]() ![]() K.Tarihi: 19/Temmuz/2010 Bölüm: Sosyal Bilimler Öğretmenliği Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 98 Tesekkür: 4 Rep: 9 ![]() ![]() |
![]() |
Maalesef yapamayacağım, acele etmişim mesaj atarken. 2547 sayılı yüksek öğretim kanununda her ne kadar diploma ücreti açık olarak belirtilmemiş olsa da 47. maddenin D fıkrasında şu şekilde geçmiş: d. Kamu kuruluşları adına, Üniversitelerde okuyacak öğrencilere bu kuruluşlarca verilecek bursların bilim dallarına dağılımı ve sayısı, insangücü ihtiyacı ve öğretim elemanı yetiştirilmesi bakımından, devlet kalkınma planları ilke ve hedeflerine göre Yükseköğretim Kurulu tarafından belirtilir. Burslu öğrencilerin harçları ile laboratuvar, sınav ve diploma masrafları burs kapsamına girer. Dolayısıyla Yüksek Öğretim kanunu diploma ücretini öngörüyor; varlığını kabullenip burs kapsamına sokuyor. Bir de Tınaztepe merkez kütüphaneden ilişik kesme için imza istiyorlar. Öğrenci işlerine oraya hiç gitmediğimi dolayısıyla bir ilişkim olamayacağını sözlü olarak beyan etsem de şart olduğunu söyledi. Bir de Tınaztepe macerası yaşadık hiç gitmediğim o yere hiç gitmediğimi ispatlamak için giderek imza alıp döndüm. Memura da oraya hiç gelmediğimi; gelmediğime dair imza almaya geldiğimi belirttim ki gülümseme yerine surat ifadesi değişmeden işine devam etti. İnceden laf sokuyorum diye miydi acaba anlayamadım. 2014 bu aylarda bu sefer de eğitim fakültesi ile ilişik kesmek için giderim artık; 4 sene boyunca hiç gitmeyeceğim yere 4 senedir gitmediğime dair imza almaya. ![]() Diploma almak için hiç gitmediğiniz yere en az bir kez gitmemiz şartmış. ![]() Düzenleyen Kalimera - 18/Ağustos/2010 Saat 00:07 |
|
rkybyrkl ![]() Moderatör ![]() ![]() K.Tarihi: 13/Ağustos/2009 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 1289 Tesekkür: 114 Rep: 247 ![]() ![]() |
![]() |
:D:D geçmiş olsun o zaman ne denir başka.. |
|
;)
|
|
ninest123 ![]() Forum Acemisi ![]() K.Tarihi: 13/Haziran/2015 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 148 Tesekkür: 0 Rep: 0 ![]() ![]() |
![]() |
dfg reg dfg df
mt0706 mt0706 |
|
Yanıt Yaz ![]() |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |